به گزارش اگزیم نیوز محمدجعفر کبیری معاون وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی درباره ورود بخش تعاون به حوزه استارت آپ ها، اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای بالای بخش تعاون و به دلیل بسترهای قانونی این بخش، نیاز به شکل گیری استارت آپ ها در قالب شرکتهای تعاونی احساس شد و برای آنکه جوانان خلاق و با انگیزه را وارد عرصه تعاون کنیم و از ایده های آنها بهره بگیریم، اقداماتی را در دستور کار قرار دادیم.
وی راه اندازی مراکز نوآوری و توسعه بخش تعاون را یکی از این اقدامات برشمرد و گفت: درصدد هستیم در مراکز استانهایی که جغرافیای کسب و کار این مناطق اجازه تشکیل چنین مجموعه هایی را می دهد، با همراهی بخش غیر دولتی و تعاونی مراکز نوآوری و توسعه تعاون را راه اندازی کنیم.
به گفته معاون امور تعاون وزیر کار، مدیریت و هدایت این مجموعه ها در اختیار جوانان تحصیلکرده، خلاق و دارای ایده است و علاوه بر حمایت از طرح های نوآورانه، بهره وری در تعاونی های سنتی هم افزایش می یابد.
کبیری تصریح کرد: در این راستا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی، مراکز نوآوری بخش تعاون در سه استان کشور رونمایی شد که در این مراکز صندوق های ریسک پذیر با مشارکت بخش غیردولتی و دولتی برای حمایت از جوانان تشکیل خواهند شد.
معاون امور تعاونی های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقدام دیگر در حمایت از را تأمین مالی خرد تضمین شده عنوان کرد و گفت: آن دسته از استارت آپ هایی که در قالب شرکت تعاونی فعالیت می کنند، می توانند طرح های خود را به صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون ارائه کنند تا چنانچه طرح ها دارای توجیه اقتصادی بود مشمول جذب سرمایه های مردمی شود و ما سرمایه هایی که در طرح های این جوانان به کار گرفته شود را مورد ضمانت و حمایت قرار می دهیم.
وی با اعلام حمایت از شکل گیری و فعالیت استارت آپ ها در قالب تعاونی به ویژه تعاونی های دانش بنیان گفت: در راستای افزایش نوآوری و خلاقیت بخش تعاون پیش بینی شده برای تعاونی هایی که واحد تحقیق و توسعه راه اندازی کنند تا سقف یک میلیارد تومان ضمانت نامه صادر شود.
کبیری در پایان بر لزوم ایجاد مزیت برای ترغیب جوانان به ارائه و اجرای طرح های خود در قالب شرکتهای تعاونی تاکید کرد و گفت: ثبت شرکت در قالب تعاونی نسبت به شرکت خصوصی ویژگی هایی دارد که مهمترین آن اعمال تخفیف ۲۵ درصدی مالیات بر درآمد برای شرکتهای تعاونی است.
تاکنون مراکز نوآوری و توسعه بخش تعاون در استانهای کردستان و فارس راه اندازی شده و قرار است تا ۱۲ استان کشور افزایش یابد. با توجه به اهمیت نوآوری و گسترش فناوری های روز، توسعه فناوری در بخش تعاون امری ضروری و حیاتی به شمار می رود تا از این طریق علاوه بر افزایش بهره وری و بروزرسانی در تعاونی ها، زمینه رشد و پویایی و بهبود کیفیت خدمات رسانی در تعاونی ها در فضایی مدرن به وجود می آید.
منبع: ایسنا
نظر شما